Flam



      FLAM                   Temps: 30 minuts                 Dificultat: baixa
                                           

                                                                  
Resultado de imagen de flan                                  
       Ingredients per a quatre persones:


  • 3/4 litres de llet
  • 2 ous                                                             
  • 4 + 2 cullerades soperes de sucre                        

    Preparació:

    1.  Es caramelitza la flamera: es tiren 2 cullerades de sucre en la flamera i es posa al foc màxim          
        durant 5 - 7 minuts, fins que el sucre es converteix en caramel liquat i, llavors, es mou la flamera     
        perquè el caramel unti les parets . En aquesta operació cal protegir les mans amb guants o draps  
        de cuina.


     2.  En un bol es mesclen bé 4 cullerades de sucre amb 2 ous, després s'afegeix la llet i es remou MESCLA
          tot, abocant-lo HO ràpidament a la flamera caramel·litzada.

     3.   Es fica la flamera en una olla exprés amb un dit d'aigua i es posa el foc al màxim. Després de 
           bullir 5 minuts s'apaga i es deixa a l'olla fins que baixa la pressió.
   
       
     4.   Es treu i es deixa refredar. El flam es pot prendre temperat o ficar-lo a la nevera.




      Observacions: 

  • Es pot afegir a la mescla ratlladura de llimona o vainilla ensucrada.
  • Es pot substituir part de la llet per cafè.

















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Gèneres literaris. 2/3