Pastís de llimona.
PASTÍS DE LLIMONA
Hola!!! Avui vos ensenyaré una recepta molt bona de fer que m' encanta. Es tracta del pastís de llimona.
Ingredients:
Massa trencada:
150 g. de farina fluixa.
70 g. de mantega freda tallada en daus.
1 ou.
30 g. de sucre glass.
Una mica de sal.
Crema de llimona:
2 ous i 4 rovells d'ou.
40 g. de maizena.
40 g. de mantequilla.
25o ml. de suc de llimona.
50 g. d'aigua.
RaTlladura de llimona.
Una mica de sal.
Peral A LA merenga:
3 clares d' ou.
Un parei PARELL de gotes de llimona (no molta perque sinó PERQUÈ SI NO no ens pujarà)
125 g. de sucre.
Estris de cuina:
Forn.
Un motlle rodó i baixet.
Una reixeta.
Un parei PARELL de bols.
Unes varetes.
Una olla.
Paper film.
Una gelera.
Màniga pastissera.
Bufador de flama.
Unrodillo. APRIMADOR
Començam la recepta??
Per començar farem la massa trencada. Si no teniu molt de temps la podeu comprar feta, peró PERÒ jo vos ensenyarè ENSENYARÉ com prepararla.
Primer, tamissarem TAMISAREM la farina dins d' un bol amb la reixeta, llavors posarem la mantega a dins del bol i o HO mesclarem amb les mans fins que ens quedi una textura com la de una galeta quely desmenuçada ESMICOLADA.
Després posarem tots els altres ingredients i seguim amassant PASTANT fins que la massa ja no s'aferri i EN farem una bolla amb ella. Cuan QUAN ja ho haguem fet [COMA] taparem el bol amb paper film i ho posarem a la gelera durant aproximádament APROXIMADAMENT una hora. Quan hagui HAGI passat una hora [COMA] treim la massa de la gelera i la L' estiram amb el rodillo L'APRIMADOR i ho posam al motlle i ho pinxam PUNXAM amb una forqueta.
La massa trencada ja està feta, ara la L' haurem de ficar al forn que préviament PRÈVIAMENT haurem preencalentit a 170 graus (170º). La deixarem al forn que es posi dauredeta. Llavors la traurem fins que es refredi.
Ara farem la crema de llimona:
A un bol ficarem els ous i els rovells, junt amb el sucre i remenam amb una vareta. Després afegim la maisena [FARINA DE BLAT DE LES ÍNDIES] i la sal. HO Mesclam bé. Dins d' una olla ficarem el suc de llimona, l' aiguA, la mantega, la ratlladura de llimona i la meçcla MESCLA d' ous. Ho posam a foc baix i rremenam REMENAM constantment amb una vareta fins que arribi al punt d' ebullició i s' espesi ESPESSI. Succsesivament SUCCESSIVAMENT ho treim del foc i rremenam REMENAM un minut més. Després vertirem ABOCAREM la mescla dins el motlle amb la massa trencada. Deixam que refredi i la ficam a la gelera 1,5 h.
Ara vé VE la part que més m' agrada: la merenga.
COPIAT DE http://www.lacuinadesempre.cat/2014/04/merenga.html
Comencem a muntar les clares sense sucre i les comencem a batre. Quan comencin a oxigenar-se i a fer-se escuma incorporarem el sucre en forma de pluja, en aquest moment podem ficar les gotes de llimona. També es pot incorporar el sucre un cop muntades les clares però mai al principi o us costarà molt que munti. Ara agafarem la màniga pastissera i molt delicadament posarem la merenga a dins. Quan la LA haguem ficat la menga anirem posant petits remolins a sobre de la mescla que hem fet posteriorment. Aquest pas és una mica difícil de fer,osiqui O SIGUI que ho anirem fent apoc apoc. A POC A POC Quan ja haguem posat la merenga per tot PERTOT, agafarem el bufador de flama i ho dorarem DAURAREM sense que la merenga es cremi.
Ara domés NOMÉS quedadisfrutarla GAUDIR-LA amb companyia o tot sol/a.
Per
3 clares d' ou.
Un parei PARELL de gotes de llimona (no molta
125 g. de sucre.
Estris de cuina:
Forn.
Un motlle rodó i baixet.
Una reixeta.
Un parei PARELL de bols.
Unes varetes.
Una olla.
Paper film.
Una gelera.
Màniga pastissera.
Bufador de flama.
Un
Començam la recepta?
Per començar farem la massa trencada. Si no teniu molt de temps la podeu comprar feta, peró PERÒ jo vos ensenyarè ENSENYARÉ com prepararla.
Primer, tamissarem TAMISAREM la farina dins d' un bol amb la reixeta, llavors posarem la mantega a dins del bol i o HO mesclarem amb les mans fins que ens quedi una textura com la de una galeta quely desmenuçada ESMICOLADA.
Després posarem tots els altres ingredients i seguim amassant PASTANT fins que la massa ja no s'aferri i EN farem una bolla
La massa trencada ja està feta, ara la L' haurem de ficar al forn que préviament PRÈVIAMENT haurem preencalentit a 170 graus (170º). La deixarem al forn que es posi dauredeta. Llavors la traurem fins que es refredi.
Ara farem la crema de llimona:
A un bol ficarem els ous i els rovells, junt amb el sucre i remenam amb una vareta. Després afegim la maisena [FARINA DE BLAT DE LES ÍNDIES] i la sal. HO Mesclam bé. Dins d' una olla ficarem el suc de llimona, l' aiguA, la mantega, la ratlladura de llimona i la meçcla MESCLA d' ous. Ho posam a foc baix i rremenam REMENAM constantment amb una vareta fins que arribi al punt d' ebullició i s' espesi ESPESSI. Succsesivament SUCCESSIVAMENT ho treim del foc i rremenam REMENAM un minut més. Després vertirem ABOCAREM la mescla dins el motlle amb la massa trencada. Deixam que refredi i la ficam a la gelera 1,5 h.
Ara vé VE la part que més m' agrada: la merenga.
COPIAT DE http://www.lacuinadesempre.cat/2014/04/merenga.html
Comencem a muntar les clares sense sucre i les comencem a batre. Quan comencin a oxigenar-se i a fer-se escuma incorporarem el sucre en forma de pluja, en aquest moment podem ficar les gotes de llimona. També es pot incorporar el sucre un cop muntades les clares però mai al principi o us costarà molt que munti. Ara agafarem la màniga pastissera i molt delicadament posarem la merenga a dins. Quan la LA haguem ficat la menga anirem posant petits remolins a sobre de la mescla que hem fet posteriorment. Aquest pas és una mica difícil de fer,
Ara domés NOMÉS queda

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada